maanantai 31. toukokuuta 2021

Lukuvinkki: viihdyttävä elämänkerta



Jos haluat aloittaa elämänkerrat/muistelmat kevyemmästä päästä, suosittelen lukemaan tämän postauksen loppuun. Tämä kirja on värikäs, niin aiheiltaan kuin myös visuaalisesti. Toisinpäin on Maria Veitolan kirjoittama toinen kirja - hänestä itsestään. Tavallaan.


Mikä?




Tässä kirjassa yleisö, seuraajat tai fanit, miksi niitä nyt kutsuisi, on saanut esittää Veitolalle kysymyksiä. Kysymyksiä ja täten myös vastauksia on laidasta laitaan. Luvut käsittelevät Veitolan elämän vaiheiden kautta eri teemoja. Aiheina on, vain muutamia mainitakseni, uralla eteneminen, lastenhankinta ja himpun verran myös politiikka.


Ruusut


Voisi luulla, että on itsekästä kirjoittaa itsestään toinen kirja, mutta rivien välistä on aistittavissa jonkin sortin nöyryys ja se, että Veitola on pyrkinyt vastaamaan kysymyksiin tosissaan.

Kirjahan on varsin helppolukuinen. Kieli itsessään on sujuvaa. Pakkohan sen on olla, kun on kyse toimittajan kirjasta, jonka tehtävänä ylipäätään on tuoda helppotajuisia vastauksia yleisölle. Kysymykset on niputettu lukuihin ja jos sinua ei kiinnosta jokin kysymys, se on helppo ohittaa. Joihinkin kysymyksiin on lyhyt vastaus, joihinkin on pitkiäkin, mutta ei sivutolkulla.

Kirja on luokiteltu elämänfilosofiaksi, eikä se kyllä tuulesta temmattua ole, vaikka ei heti uskoisi. Veitola nimittäin sai minut pohtimaan sitä, miksi katson sellaisia sarjoja mitä katson ja jopa rahtusen myös epäilemään itseäni.

Sain kirjasta myös vastauksen sellaiseen asiaan, joka on kiinnostanut minua Veitolasta jo vuosien ajan. Se on sivulla 34.


Risut


Yksi asia jää askarruttamaan. Ketkä ovat hänen kirjansa kohderyhmiä? Kenelle suosittelisin tätä kirjaa? Veitola tunnetaan omaperäisestä ilmaisustaan ja erikoisesta vaatetyylistään. Joku voi siis olla kiinnostunut hänen urastaan toimittajana, toinen taas hänen tyylistään. Kolmas ylipäätään Veitolan ilmaisusta. Kaikkia näitä teemoja myös käsitellään kirjassa.


Kenelle?


Sanoisin, että kohderyhminä ovat tietysti Veitolan fanien lisäksi ihmiset, joita tämä omaperäinen toimittaja kiinnostaa. Ehkä tämä olisi hyvä myös populäärikulttuuria seuraavalle kolmekymppiselle naiselle.


Arvio


Sujuva kieli, mielenkiintoisia aiheita, innostaa ajattelemaan. Jos olisin Veitolan fani, tämä saisi varmasti viisi tähteä.

****

Mikä olisi Veitolan kolmas kirja? Voisin vaikka veikata, että hänellä olisi melkoisesti tarinoita kerrottavanaan toimittajan uran alusta. Tai ehkä seuraava olisi opas media-alalle pääsemiseen ja työskentelyyn?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna Todd ja Törmäyksen jälkeen

Anna Todd: After - Törmäyksen jälkeen Kirja on K18 Mitä? Törmäyksen jälkeen jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Tessalla ja Hardinilla ...