keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Lukuelämys: Tämän jokaisen pitäisi lukea

Kuinka väärässä sitä ihminen voikaan olla ennakkoluuloineen. Luulin, jotta tämä kirja on paksu ja itse tarina sijoittuu... noh, jonnekin muualle kuin minne se sijoittuu. Hyvät naiset ja herrat, Aino Kallas ja Sudenmorsian!



Mikä?


Tämähän ei ole mikä tahansa opus, vaan hieman erikoisemmin kirjoitettu tarina. Kirjassa kerrotaan neitokaisesta nimeltä Aalo, joka tietämättään onnistuu hurmaamaan Priidik-nuorukaisen. Aalo kuitenkin huomaa, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella. Miten heille käy? Kestääkö rakkaus?

Ruusut


Sudenmorsiamen alkuasetelma saattaa kuulostaa tuiki tavalliselta tilanteelta, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole mikään perus Kauniit ja rohkeat -tarina. Tämä eroaa Kaunareista melkoisesti!


Olin hieman hämmästynyt todetessani, kuinka ohut kirja sudenmorsian on. Vaikkei pitäisi kallaksen teoksista tai kirjan nimi ei yhtään houkuttelisi, tämän kyllä lukee vaikka päällä seisten.

Sudenmorsiamen kieli on runollista ja ah, niin kaunista. Oma mielikin alkaa muodostaa samalla tavalla lauseita kun teosta on ahminut useamman luvun. Kirjassa on sopiva sekoitus romantiikkaa, tragediaa ja vapautta, kauhulla maustettuna. Ja kun oikein rupeaa ajattelemaan, tarina kertoo tasa-arvosta, suvaitsevaisuudesta ja mustasukkaisuudesta. Tarinaa voi tulkita monella tavalla.

Risut


Tähän on hankala keksiä mitään. Jos kirja olisi sata sivua pidempi, sitä ei ehkä jaksaisi lukea. Mutta kun se ei ole.

Arvio


Napakka tarina, joka kantaa. Voi kyllä, viisi tähteä.


* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna Todd ja Törmäyksen jälkeen

Anna Todd: After - Törmäyksen jälkeen Kirja on K18 Mitä? Törmäyksen jälkeen jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Tessalla ja Hardinilla ...