maanantai 10. tammikuuta 2022

Kirja, josta saa oivalluksia



Mikä?

Romaanin tapahtumat ovat vain noin sata vuotta vanhoja. Lappeenrantalainen Maria Manner on juuri menettänyt vanhempansa ja joutuu lähtemään sukulaistensa luo. Martta Porras on nuori leski, joka emännöi maakauppakartanoa Tampereen seudulla. Maria päätyy Portaan kartanoon ja siitä alkavatkin yksi, jos toinenkin tarina.


Ruusut

Voi, kun voisin kertoa tästä yhtä sun toista, mutta se pilaisi toisten lukuelämyksen. Alku saattaa olla kangertelevaa, mutta loppua kohden paranee. Tuominen kuvailee Mariaa hyvin, sekä avaa tarpeellisten "sivuhenkilöidenkin" elämää sopivasti. Parhaimmillaan kirjaa lukiessa saa ahaa-elämyksen. Tässä kirjassa oli voimmaannuttava kohta, jonka takia meinasin ostaa romaanin omakseni.


Risut

Kuten sanottua, alku on hieman kangerteleva. Jos kirjaa lukiessa joutuu pitämään pitkiä taukoja, Marian tuttavat voivat mennä hieman sekaisin ja unohduksiin. Kun hän tapaa tuttaviaan toistamiseen, pitää oikein miettiä, että kukas tämä oli ja mitä ajatuksia heidän edellinen tapaamisensa Mariassa herättikään.

Jotkut nimet ovat hyvin samanmaisia, kuten jo mainitut Maria ja Martta. Lisäksi lopussa uudet henkilöt voivat mennä sekaisin, niitä kun tulee ryminällä monta.

Loppuratkaisu nostatti toista kulmakarvaani.


Arvio

Alun kangertelevuus sekä lopun sekavuus pudottivat yhden tähden pois.

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna Todd ja Törmäyksen jälkeen

Anna Todd: After - Törmäyksen jälkeen Kirja on K18 Mitä? Törmäyksen jälkeen jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Tessalla ja Hardinilla ...