torstai 23. joulukuuta 2021

Aikuisten miesten kirjeenvaihto


Mikä?

Kirja sisältää Kotiteollisuuden Jouni Hynysen sekä Absoluuttisen Nollapisteen Tommi Liimatan kirjeenvaihdon vuosilta 2007-2009, nimeltään Rillipää ja läski. Houkutteleva nimi, eikö? 

Mitä kirjeistä voisi sanoa? He eivät ole ystäviä aloittaessaan (eivät kyllä tavatessaan ole nyrkkiäkään pöytään lyöneet), mutta kirjeenvaihdon myötä he oppivat tuntemaan toisiaan paremmin.


Ruusut

Hynysen kirjeet ovat lukemisen arvoisia. Ne ovat helppolukuisia ja niissä on jokin tolkku, vaikkei hän itse ehkä olisi sitä mieltä. Purskahdin jopa nauruun sivulla 55. Harvoin kirjaa lukiessa on niin paljon naurattanut.

Kirjeissä tulee ilmi ne kaksi asiaa, jotka rock-muusikkoihin yhdistääkin: juominen ja biisien tekeminen. Ensimmäistä vieroksuin läpi kirjan. Toinen oli kiinnostavaa luettavaa.

Kirjeet eivät ole ainoastaan pintaraapaisuja muusikoiden elämään, vaan siellä on muutama melkoisen vakavakin juttu. Ja hienoinen yllätys.


Risut

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin en jaksanut lukea kuin arviolta 50 % kirjasta. Jätin nimittäin lukematta Liimatan kirjeet, lukuunottamatta kahta ensimmäistä. Pahoitteluni, mutta niissä ei ollut maallikolle päätä eikä häntää. Nekin olisi ollut kiva lukea, mutta nyt kävi näin.

Ihmettelen, miksi nämä kirjeet on edes julkaistu. Miksi itse lainasin kirjan? No siinä oli Hynysen kuva.


Arvio

Puolet kirjasta jää lukematta. Ihmetyttää miksi tämä on julkaistu. Toisaalta naurattikin.

*1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna Todd ja Törmäyksen jälkeen

Anna Todd: After - Törmäyksen jälkeen Kirja on K18 Mitä? Törmäyksen jälkeen jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Tessalla ja Hardinilla ...