perjantai 15. heinäkuuta 2022

Kaari Utrion Hupsu rakkaus


Kaari Utrio: Hupsu rakkaus


Mitä?

Leski Hedda Becke saapuu Helsinkiin rikkaan sukulaisensa Nora Wernerin seuraneidiksi. Yhtäkkiä Norasta tulee orpo ja rahaton. Lähtö kodista on välttämätön. Saattajaksi lähtee kapteeni Harry Lindmarck ja soppa on valmis. Rakkaus alkaa risteämään ja kukkimaan, eikä katso kohdetta. Kuka päätyy kenenkin kanssa yhteen?

Miinukset

Jos sana hupsu on kirjan nimessä, se ei enteile hyvää. Takakannessa lupaillaan kuuta taivaalta. Kirja ei imaise mukaansa. Kielikin on vaikeaa, välillä pitää lukea virkkeet monta kertaa, että ymmärtää lukemansa. Henkilöitä (ja kartanoita) on liikaa ja joillakin on sen verran samanlainen nimi, että hahmot menevät sekaisin.

Plussat

Kirjassa on viisi jännitysmomenttia, joista neljä tarinan kannalta oleellisia. Ensimmäisen jälkeen sitä lukee muutaman rivin taaksepäin, varmistaakseen mitä juuri tapahtui. Lopussa oli hauskojakin hetkiä.

Arvio

Kunpa hupsu rakkaus olisi ollut parempi.
*1/2


Älä lue eteenpäin, jos et halua tietää enempää!


































Analyysi

Takakansi lupailee ihan liikoja. Kirja on niin ennalta-arvattava, varsinkin Heddan ja Harryn osalta. Lisäksi muita henkilöitä on ihan liikaa ja niitä kuvaillaan sen verran epäselvästi, että lukija tippuu kärryiltä.

Miten tämä on julkaistu?

Tarinan ennalta-arvattavuus olisi anteeksiannettavissa, jos kirja imaisisi lukijan mukaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna Todd ja Törmäyksen jälkeen

Anna Todd: After - Törmäyksen jälkeen Kirja on K18 Mitä? Törmäyksen jälkeen jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Tessalla ja Hardinilla ...