maanantai 27. kesäkuuta 2022

Tarja Turunen: Laulun virta veressäni


Mitä?

Suomalaislähtöinen laulaja Tarja Turunen on kirjoittanut kirjan nimeltä Laulun virta veressäni. Kirjassa käydään läpi Turusen uraa alkuajoista lähtien aina näihin päiviin asti ja kerrotaan tarinoita monien kuvien takana.

Miinukset

Kirjan kannen kuva on outo. Mielestäni Turunen on kuvattu siinä oudossa asennossa eikä hän sovi taustaan luonnollisesti. Ikävää tietysti antaa heti kannesta kritiikkiä.

Onko Turunen todella kirjoittanut kirjan itse? Suomenkieli on joissakin kohdissa sen verran outoa, että sitä kohottaa kulmiaan ihmetyksestä.

Kirja on paikoin pitkäveteistä luettavaa, sillä asioita kerrotaan hyvinkin tarkasti. Kirja ei myöskään tarjoa mitään todella yllättävää.

Tuntuu, että kirja on kirjoitettu siksi, että Turunen saa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan. Kirjan lopussa heistä on pitkä lista. On tietysti hienoa antaa kunnia niille, joille se kuuluu, mutta näin lukijan näkökulmasta siinä ei oikein ole mitään mielenkiintoista.

Kun aloitin lukemaan kirjaa, toivoin, että Turusen useimmat esiintymisasut esiteltäisiin ja kerrottaisiin lyhyesti hieman tarinaa niiden takana. Valitettavasti kirjasta ei sellaista lukua löydy.

Pieni miinus myös Kiteen kirkon kokokuvasta, jonka edessä Turunen miehineen poseeraa hääpäivänään. Olen aina miettinyt, millainen hääpuku Turusella on mahtanut olla, kun hänen esiintymisasunsakin ovat niin hienoja. Nyt minulla on Turusen hääpuvusta kuva, mutta niin pieni, ettei sitä erota siitä tarkasti!

Plussat

Kirjalla on loistava nimi, Laulun virta veressäni. Parempaa ei voisi kuvitellakaan!

Kirjassa sukelletaan nimenomaan Turusen soolouraan, josta ilmeneekin sellaisia seikkoja, joita itse en tiennyt. Lukuisat kuvat kruunaavat teoksen, ilman niitä kirjaa ei jaksaisi lukeakaan. Turunen myös raottaa hieman yksityiselämänsä verhoa, mutta erittäin hallitusti.

Turusen albumeista tarjoillaan niin paljon tietoa, että niihin pitää melkein syventyä ajan kanssa. Kirjasta näkee, että musiikki ja laulaminen ovat hänelle tärkeitä. Laulaminen todellakin on hänellä veressä.

Arvio

Kirjassa esitellään hieman liikaa eri yhteistyökumppaneita. Niihin väsyy.
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna Todd ja Törmäyksen jälkeen

Anna Todd: After - Törmäyksen jälkeen Kirja on K18 Mitä? Törmäyksen jälkeen jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Tessalla ja Hardinilla ...