sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Kirja, jossa on taattua draamaa

Tämän 1800-luvulle sijoittuvan kirjan on kirjoittanut Julian Fellowes. Saman herran kynästä on syntynyt Downton Abbey - tv-sarja, eli jokseenkin odotukset ovat korkealla. Romaanin takakannessakin mainitaan että kirja on lääkettä kyseisen sarjan riippuvuuteen. Toisaalta tällainen kirjallinen hypetys epäilyttää, sillä muuten en ole nähnyt Belgraviaa mainostettavan. Tässä siis Julian Fellowes ja Belgravia.




Mikä?


Kirjan alkuasetelma on varsin perinteinen, kielletty rakkaus -tyyppinen. Sophie ja Edmund rakastuvat toisiinsa, mutta yhteistä tulevaisuutta heillä ei voi olla, sillä mies on korkea-arvoinen ja nainen taas hyvin vähäpätöinen, torikauppiaan pojantytär. 1800-luvullahan moinen liitto on ollut sula mahdottomuus. Ja siitä se sitten lähtee.

Kovin paljon enempää Belgraviasta ei voikaan paljastaa.

Ruusut


Alun jälkeen tarinassa alkaa näkyä, että kirjan kirjoittajalla on draama hanskassa. Ei Fellowesia turhaan ole kehuttu. Yhdessä vaiheessa sattui sen luokan käänne, että itsekin räpyttelin ripsiäni hämmästyksestä ja minun piti oikein kertaalleen lukea kirjan takakansi.

Jos tämä tarina sijoittuisi nykyaikaan, ei siitä romaania pystyisi kirjoittamaan. Kirja on hyvin sidoksissa sinne 1800-lukuun.

Risut


Yksi asia, joka minua hämmentää on miksi kirjan nimi on Belgravia. Belgraviaa juuri tässä kirjoitusasussa ei taideta mainita kirjassa kuin kerran. Nimeksi olisi sopinut jokin joka kuvaa romaania paremmin, joku hieman nasevampi. 

Risuja siitä, että kirjan luvut ovat liian pitkiä eikä niiden nimeä enää muista luettuaan muutaman sivun.

Kirja ei ole alussa niin intensiivinen että se koukuttaisi lukijan. Siitä puuttuu jonkin sortin vetovoima. Tämä onneksi paranee lukiessa, sillä loppua kohden kirjaa ei malta enää laskea käsistään.

Pieni miinus myös loppuratkaisusta.

Arvio


Muutamasta risusta huolimatta, suosittelen!

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna Todd ja Törmäyksen jälkeen

Anna Todd: After - Törmäyksen jälkeen Kirja on K18 Mitä? Törmäyksen jälkeen jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Tessalla ja Hardinilla ...