maanantai 20. joulukuuta 2021

Bridgerton - hitti vai huti?

Voi Bridgerton, mistä sitä aloittaisi? Monet ovat varmaan katselleet Bridgertonia Netflix-palvelusta. Minäkin meinasin sitä sieltä vilkaista, kunnes luin että sarjan ensimmäinen kausi perustuu Bridgerton - Salainen sopimus -nimiseen kirjaan. Ja minähän mieluummin luen ensin kirjan ja katson vasta sitten sarjan telkkarista.


Mikä?

Bridgerton sijoittuu vanhoihin aikoihin, jolloin naisten tehtävänä on ollut mennä tarpeeksi hyviin naimisiin. Bridgertonin perheen Daphne on juuri tällaisessa tilanteessa. Simon Basset taas on nuorimies, joka ei aio ikinä purjehtia avioliiton satamaan. Tutustuttuaan Daphe ja Simon päättävät leikkiä rakastavaisia: näin miehet rupeavat kiinnostumaan mukamas saavuttamattomasta Daphnestä ja Simon puolestaan saa olla rauhassa muilta morsianehdokkailta. Miten leikissä käy, pysyvätkö roolit päällä vai kehkeytyykö heille jotain syvempää?


Ruusut

Kirjan mielenkiintoisin henkilö oin Simon, jolla on oma taakka kannettavanaan.

Romaanin alkuasetelma on jopa mielenkiintoinen. Yleensä tähän aikakauteen sijoittuvissa romaaneissa pyritään kursailematta etsimään hyvää avioliittoa, mutta Bridgertonissa tehdään sopimus: teeskennellään rakastavaisia, huijataan vähän ihmisiä. Salaisesta sopimuksestahan kirja kertookin. Valitettavasti nimi ei kanna kovin pitkälle.


Risut

Nyt tulee soraääniä.

Täytyy sanoa, että kirjan jaksaa lukea vain siksi että itse sarja on paistatellut otsikoissa ja ennakko-odotukset ovat korkealla. Lukiessaan odottaa koko ajan jotain tulevan, mitä ei sitten kuitenkaan tapahdu. 

Jo ensimmäisessä luvussa on liikaa (täysin turhanpäiväistä) dialogia, ettei voi kuin ihmetellä. Sama tyyli jatkuu koko kirjan läpi. Ehkä sillä dialogilla on tavoiteltu hyviä henkilökemioita ja nokkelia repliikkejä, mutta rivit ontuvat pahasti. Dialogit ovat vaivaannuttavia, liian imeliä jopa.
 
Keskeytin Bridgertonin lukemisen kaksi kertaa lukeakseni kaksi muuta kirjaa. Tässä kirjassa ei ole mitään koukkua ja loppuratkaisukin on aistittavissa.

Salainen sopimus on Bridgerton -kirjasarjan ensimmäinen teos. Toinen kirja kertoo Daphnen isoveljestä. Ensimmäisen osan perusteella en kyllä aio lukea toistakaan osaa. Ja jos tämän kirjan perusteella pitää päättää katsonko Bridgerton -sarjaa Netflixistä, vastaus on hyvin yksinkertainen: en.


Arvio

Anteeksi, Bridgerton. Annan yhden tähden helppolukuisuudesta ja siitä Simonin henkilökohtaisesta taakasta.

*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna Todd ja Törmäyksen jälkeen

Anna Todd: After - Törmäyksen jälkeen Kirja on K18 Mitä? Törmäyksen jälkeen jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Tessalla ja Hardinilla ...